Podiumparel
groep 5 - 8

Willem Junior (8+)

Theater aan de Schie

'Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we |
Ben ik van Duitse bloed'

Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands?

Wat heeft Duitsland daar mee te maken?

In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze 'Grootste Nederlander Aller Tijden'. Waar we allemaal ooit van gehoord hebben, maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten. Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten.

Kenmerken

Type activiteit: Voorstellingen

Discipline: Theater

Thema:

Leerdoelen: Nederlands, Mens en samenleving, Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden: Communiceren, Sociale en culturele vaardigheden

Periode

mei

Locatie

Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam

Beschikbaarheid

Boekbaar

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    60 minuten

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Theater aan de Schie
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Theater aan de Schie op 010 246 25 55 of via educatie@theateraandeschie.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.