Erfgoedparel (Brandersstad)
groep 5 - 6

Fluisterboot Schiedam

Stichting Rondvaarten Schiedam

Een rondvaart op een fluisterboot door het centrum van de stad. Vanaf het water zie je de stad van een heel andere kant. Je vaart langs de hoogste molens van de wereld, pakhuizen en de branderijen in de oude binnenstad van Schiedam. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van de jeneverindustrie.

Kenmerken

Type activiteit: Excursies

Discipline: Erfgoed brandersstad

Thema: Geschiedenis

Periode

half april t/m eind oktober

Locatie

Schiedam

Beschikbaarheid

Boekbaar

Wat?

Leerlingen de jenevergeschiedenis van Schiedam leren, zodat ze ambassadeurs van de stad worden.

Extra informatie

  • Tijdsinvestering:

    1 uur

  • Begeleiding nodig: voldoende begeleiding gewenst
  • Opmerkingen:

    De leerkracht geeft voorafgaand aan de excursie een voorbereidende les in de klas van ca 30 minuten. In deze les wordt verteld wat de kinderen tijdens hun excursie gaan leren en beleven.

    Zie ook www.Schiedambrandersstad.nl

Vragen over de activiteit?

Afbeelding Stichting Rondvaarten Schiedam
Neem voor vragen over de activiteit contact op met Stichting Rondvaarten Schiedam op 0104267675 of via info@rondvaartenschiedam.nl

Waarom?

Cultuurparels

Het volgen van de leerlijn Cultuurparels waarborgt een brede ontwikkeling cultuureducatie voor de leerlingen van groep 1 t/m 8. De uitvoering van de Cultuurparels vindt plaats in opdracht van de schoolbesturen. Zij staan garant voor het budget van 10 euro per leerling per jaar. De programma’s van de Cultuurparels zijn samen met de instellingen en scholen ontwikkeld. Door de Cultuurparels te volgen, bezoekt elke bouw eenmaal elke culturele instelling in de stad en is ook de doorgaande leerlijn Brandersstad voor alle leerlingen van Schiedam gewaarborgd.